Cât de repede poți șterge redirecționările 301? (după ce nu mai au accesări)

Întrebarea aceasta a revenit în atenția multor specialiști SEO din întreaga lume în ultimele luni. Astfel, pentru a ne formula o opinie în acest sens, o publicație renumită l-a întrebat pe John Muller pe Twiiter (Senior Webmaster Trends Analyst la Google încă din anul 2007), când este bine să renunțăm la o redirecționare 301?.

Răspunsul acestuia a fost: “După câțiva ani, atunci când vechile adrese URL nu mai sunt accesate, se poate renunța la aceste redirecționări fără probleme”.

Când ar trebui să eliminăm redirecționările 301?

Acest răspuns este similar cu sfaturile pe care le oferea același personaj în urmă cu ceva timp, când ne sfătuia să fim răbdători cu aceste redirecționări și să așteptăm minim un an de zile atunci când dorim să le eliminăm.

De data aceasta, el a spus că ar trebui să încercăm să le păstrăm pentru câțiva ani (minim unul), însă nu din momentul în care le-am activat, ci din momentul în care vechiile URL-uri nu au mai fost accesate.

De ce ar trebui să le păstrați atât de mult timp? Pentru utilizatorii care pot găsi un anumit link vechi și care în momentul în care îl vor accesa vor primi o eroare, în loc să fie redirecționați către noua adresă URL. Așadar, Google poate transfera PageRank-ul și alte lucruri importante de la o adresă veche la una nouă, pentru a beneficia de ce ați lucrat până în acel moment.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top