google spam update octombrie 2023

Google a lansat în Octombrie 2023 noul update privind Spam-ul

Structură articol:

  • Introducere
  • Spam-ul pe Google
  • Tipuri de spam țintite de actualizare
  • Limbi vizate de actualizare
  • Data lansării și durata de rulare
  • Concluzie

Introducere

Google își îmbunătățește sistemul anti-spam pentru mai multe limbi și tipuri de spam. În Octombrie 2023, a lansat o actualizare de spam care vizează spam cloaking-ul, hacked, auto-generate și scraped în limbi precum turcă, vietnameză, indoneziană, hindi, chineză, și multe altele. Actualizarea ar trebui să reducă spam-ul vizibil în rezultatele căutărilor și va avea nevoie de câteva săptămâni pentru a se rula în întregime. Deci, tu, proprietarul site-ului, fii pregătit pentru eventualele schimbări ce se pot produce în clasamentul site-ului tău în timpul acestui proces.

Spam-ul pe Google

Google a lansat actualizarea de spam din octombrie 2023, pentru a îmbunătăți sistemul său anti-spam în multe limbi și tipuri de spam.

Definiție și tipuri de spam

Google se luptă în mod constant cu spam-ul, care poate veni în mai multe forme, precum cloaking, hacking, auto-generare și scrapere de spam. Aceste tipuri de spam sunt adesea utilizate în diferite limbi, cum ar fi turcă, vietnameză, indoneziană, hindi, chineză și alte limbi.

Actualizarea de spam din Cctombrie 2023

Pentru a combate aceste tipuri de spam în mult mai multe limbi, Google a lansat actualizarea de spam din Octombrie 2023. Aceasta are scopul de a reduce vizibilitatea spam-ului în rezultatele căutărilor.

Scopul actualizării

Actualizarea încearcă să își îmbunătățească acoperirea în multe limbi și tipuri de spam, în special cloaking, hacked, auto-generated și scraped spam.

Tipuri de spam țintite de actualizare

Actualizarea se concentrează în special pe cloaking, hacked, auto-generated și scraped spam, cu scopul de a îmbunătăți acoperirea sistemului anti-spam în mai multe limbi.

Limbi vizate de actualizare

Printre limbile vizate de această actualizare se numără turca, vietnameza, indoneziana, hindi, chineza și alte limbi.

Data lansării și durata de rulare

Putem aștepta ca această actualizare să dureze câteva săptămâni pentru a fi complet implementată la nivel global. Înainte de actualizarea de spam din Octombrie 2023, ultimele actualizări confirmate de spam au fost actualizarea de spam din Octombrie 2022 și actualizarea de link spam din Decembrie 2022. De ce trebuie să ne pese? Dacă observați schimbări în clasamentul dumneavoastră în următoarele săptămâni și site-ul dumneavoastră nu este în principal în limba engleză, aceasta poate fi legată de această actualizare.

Tipuri de spam țintite de actualizare

Spam-ul este o problemă cu care s-a confruntat întotdeauna Google, iar în ultima lor actualizare anti-spam din Octombrie 2023, compania se concentrează pe curățarea mai multor tipuri de spam raportate în numeroase limbi, precum turcă, vietnameză, indoneziană, hindi, chineză și alte limbi. Această actualizare va reduce spam-ul vizibil din rezultatele căutării, în special în ceea ce privește cloaking-ul, spam-ul generat automat sau copiat.

Cu această actualizare de spam, Google țintește și alte tipuri de spam, prin care se referă la cloaking, spam-ul generat automat, spam-ul hack-uit și spam-ul copiat. Acestea sunt toate modalități prin care webmasterii încearcă să-și îmbunătățească clasamentul, aceștia folosind nenumărate metode pentru a aduna mai mult trafic direct și indirect.

În general, cloaking-ul se referă la prezentarea unei versiuni diferite a unui site pentru motoarele de căutare, față de cea pentru utilizatorii care accesează site-ul. Mecanismele de cloaking pot fi folosite în mai multe moduri, de exemplu prin furnizarea de conținut irelevant sau prin redirectarea utilizatorului către alte site-uri.

Hacking-ul, pe de altă parte, se referă la accesul neautorizat la un site, în vederea manipulării conținutului și folosirii acestuia pentru a redirecționa utilizatorii către alte site-uri. Această metodă este folosită de regulă pentru a îmbunătăți poziția site-ului respectiv în motoarele de căutare.

Spam-ul generat automat presupune utilizarea unor programe și a algoritmilor prin care se crează conținut artificial, cu scopul de a atrage mai multe vizite și de a îmbunătăți poziția site-ului în motoarele de căutare. Aceste programe sunt special concepute pentru a genera conținut fără a implica un om.

În sfârșit, spam-ul copiat se referă la preluarea conținutului de pe alte site-uri, fără a oferi valoare adăugată utilizatorilor sau fără a ține cont de performanța sau calitatea acestuia.

Limbi vizate de actualizare

Ți-ai pierdut vreodată poziția de top în rezultatele de căutare Google din cauza spam-ului? Google are vești bune pentru tine! Compania a lansat o actualizare de spam pentru a curăța rezultatele de căutare din spam-ul raportat în turcă, vietnameză, indoneziană, hindi, chineză și alte limbi. Această actualizare ar trebui să reducă spam-ul vizibil în rezultatele de căutare, în special în ceea ce privește spam-ul de tip cloaking, hacked, auto-generate și scraped. Deci, dacă site-ul tău este afectat de tipurile de spam menționate mai sus, poți anticipa schimbări în clasamentul tău in următoarele săptămâni. Oricum, nu uita că această actualizare a fost lansată pentru mai multe limbi, astfel încât și descoperirea spam-ului eficient va fi îmbunătățită.

Data lansării și durata de rulare

Google a lansat actualizarea de spam din Octombrie 2023, care își propune să îmbunătățească rezultatele de căutare prin curățarea spam-ului. Actualizarea va dura câteva săptămâni pentru a se rula complet. Este important să menționăm că Google a mai lansat alte actualizări de spam în trecut, cum ar fi actualizarea de spam din Octombrie 2022 și actualizarea de spam prin link-uri din Decembrie 2022.

Deoarece actualizarea se concentrează pe spam-ul din limbi precum turcă, vietnameză, indoneziană, hindi, chineză și alte limbi, site-urile care nu sunt în principal în limba engleză s-ar putea să observe schimbări în poziționarea lor în următoarele săptămâni. Este important să reținem că actualizarea se concentrează asupra eliminării spam-ului de tip cloaking, hacked, auto-generate și scraped.

Deoarece actualizarea va rula în următoarele săptămâni, este important să așteptăm să vedem ce schimbări vor apărea și să evaluăm implicațiile acestei actualizări pentru site-urile noastre. Este important să ne pese de aceste schimbări pentru a ne putea adapta și a ne menține relevanța și vizibilitatea pe motoarele de căutare.

Concluzie

Această actualizare se concentrează pe eliminarea diferitelor tipuri de spam și creșterea acoperirii în mai multe limbi. Acest lucru va reduce spam-ul vizibil în rezultatele căutării. Dacă site-ul tău nu este în principal în limba engleză și observi schimbări în clasificare în următoarele săptămâni, ar putea fi legat de această actualizare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top